sâmbătă, 16 mai 2015

Despre MERA

Suntem într-o perioadă în care  schimbările sunt rapide, inclusiv la mentalitatea oamenilor, nu se mai acceptă șabloanele vechi sau impuse de cineva, oamenii mai vor să testeze și alte posibilități în rezolvarea unor probleme, cum ar fi evaluarea de riscuri de SSM.

A evalua riscurile în general și mai ales pentru domeniul de securitate și sănătate în muncă, implică utilizarea unei metode de evaluare, exceptând cazul în care evaluările sunt făcute mental de către fiecare persoană implicată, iar rezultatul de fiecare dată este pur subiectiv și necomparabil cu alte evaluări făcute ce către alții.

Pe piaţa  metodelor de evaluare riscuri sunt multe opţiuni, fiecare evaluator trebuie să-şi aleagă metoda potrivită mediului în care o aplică şi nu trebuie să se cramponeze de modelele impuse de altcineva.

Scopul evaluărilor de riscuri este de a crea un trend benefic pentru toate activitățile desfăşurate. Evaluăm ca să ştim unde ne aflăm situaţional, iar apoi să întrevedem ce măsuri corective trebuie să fie aplicate, pentru controlul, dominarea sau diminuarea riscurilor.

Dacă se aplică măsuri, de fiecare dată evaluarea de riscuri trebuie să fie la valori rezonabile ale nivelului de risc şi acceptabile totodată.

Niciun comentariu: